Diplomaátadó információk 2018 nyár

Tisztelt végzős hallgató, kedves öregdiákunk!

Az alábbiakban megtalál minden fontos információt, amely a Diplomaátadó Ünnepélyekkel kapcsolatos. Kérjük, olvassa el figyelemmel!


MEGHÍVÓ IGÉNYLÉS

Az idei diplomaátadó ünnepély előtt is van lehetőség meghívók átvételére.

Az AK, AHJK, ÉÉKK, GIVK, KGYK, ESK, DFK hallgatói 2 db meghívót igényelhetnek. 

A meghívók átvétele történhet:

  • A meghívók személyesen 2018. június 11-től vehetők át az Egyetemi Szolgáltató Központban (AKIK – ÚT106-os iroda, nyitva tartás: H-CS: 8:00-16:00 P: 8:00-14:00).
  • Postai úton igényelhető 2018. június 11-től az alábbi űrlap kitöltésével: POSTAI IGÉNYLÉS (postai igénylés esetén a meghívókat a diplomaátadó hetén már nem postázzuk)

DIPLOMAÁTADÓ ÜNNEPÉLY - TÁJÉKOZTATÓK

A diplomaátadó ünnepélyek részletes tájékoztatója karonként megtalálhatóak lesznek a következő oldalakon:

A Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar végzős hallgatói kérjük a kari ügyintézőknél érdeklődjenek, hogy mely időpontban szükséges a Diplomaátadó Ünnepélyen részt venniük!

Kar Dátum Időpont Helyszín Információ
Művészeti Kar

2018.06.23.

(szombat)

14.00 Egyetemi Hangversenyterem Részletes információk
Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar

2018.06.29.

(péntek)

14:00 B épület aula Részletes információk
Egészség- és Sporttudományi Kar

2018.06.30. (szombat)

15.00 Egyetemi Hangversenyterem Részletes információk

Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar 

(jogász szak)

A végzős hallgatók NEPTUN üzenetben értesülnek majd, hogy mely doktoravatáson szükséges részt venniük!

2018.06.30.

(szombat)

10.00 Egyetemi Hangversenyterem

Részletes információk

12.00

Részletes információk

Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar

(nem jogász szakok)

A végzős hallgatók NEPTUN üzenetben értesülnek majd, hogy mely diplomatáadón szükséges részt venniük!

2018.07.06.

(péntek)

14.00 Egyetemi Hangversenyterem
Részletes információk
16.00 Részletes információk

Apáczai Csere János Kar

2018.07.13. (péntek)

14.00 Városi Egyetemi Csarnok Részletes információk

Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar

2018.07.14. (szombat) 10.00 Városi Egyetemi Csarnok Részletes információk

Audi Hungaria Járműmérnöki Kar

Építész-, Építő- és Közlekedésmérnöki Kar

Gépészmérnöki, Informatikai és Villamosmérnöki Kar

2018.07.14. (szombat) 14.00 Városi Egyetemi Csarnok Részletes információk

Informations for foreign students:

A Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar doktoravatásának próbája 2018. június 29-én, pénteken 15 órakor lesz az Egyetemi Hangversenyteremben.

TALÁRPRÓBÁLÁS ÉS –BÉRLÉS

Talárt és kalapot próbálni az Egyetemi Szolgáltató Központ – Egyetemi Kollégiumban nyitva tartási időben lehet. A talár- és kalapbérléshez nyilatkozatot szükséges kitölteni, melyet két példányban, aláírva kell leadni a diplomaátadó ünnepély helyszínén.

A talár leadására a diplomaátadó lezárását követő fél órában van a helyszínen lehetőség! Amennyiben a talár nem kerül leadásra, a kaució elvész!

A nyilatkozatot az alábbi űrlapokon lehet kitölteni:

 

VÉGZŐS CSOMAG RENDELÉSE

A végzős csomagot a Diplomaátadó napján szükséges kifizetni az ünnepély helyszínén és idejében. Ezt követően az oregdiak.sze.hu oldalon kell aktiválni (megrendelni). Az aktiválás menetéhez a segédlet ITT érhető el. Megrendelés után e-mailben értesítjük a végzett hallgatót a csomag elkészüléséről.

 

TOVÁBBI TERMÉKRENDELÉS

A diplomaátadó ünnepség alatt profi fotósok készítenek fényképeket a rendezvényről és a diploma átadásáról (minden hallgatóról a diploma átvételének pillanatában). Ezek megvásárolhatók papírkép és digitális formában is a Webboltban. Bejelentkezés után az oregdiak.sze.hu oldalon megtalálhatók a diplomaátadó ünnepélyen készült fotók az alábbi elérési úton: Szolgáltatások -> Termékek.

ÖREGDIÁK KÁRTYA IGÉNYLÉSE

Lehetőség van Öregdiák kártyát igényelni a diploma megszerzését követően. Az Egyetemmel korábban hallgatói jogviszonyban állt személyek a hallgatói jogviszonyuk megszűnésével egyidejűleg, vagy azt követően kaphatnak névre szóló kártyát. A SZE Öregdiák kártya kiváltásának egyszeri díja 1600 Ft, mellyel számos kedvezményes szolgáltatást vehetnek igénybe az öregdiákok. A kártyáról és a kártyaigénylésről bővebb információk az alábbi oldalon érhetők el: Kártyaigénylés

 

MUNKAVÁLLALÁS, ÁLLÁSLEHETŐSÉGEK

Szeretnénk felajánlani a segítségünket abban, hogy a diploma megszerzése utáni nagybetűs életben is sikeres legyen az álláskeresésben és továbbra is jó kapcsolatot tudjon ápolni egykori egyetemével.

Az Egyetemi Szolgáltató Központ munkatársai annak érdekében, hogy a lehető legkönnyebben és legkényelmesebben tudjanak segíteni Önnek, létrehoztak egy internetes weboldalt ahol, mint öregdiák regisztrálhat és jelentkezhet az irodával kapcsolatban álló, közel 1600 cég által hirdetett álláshelyekre. Az álláshelyek a karrier.sze.hu weboldalon érhetőek el.

 

ÖREGDIÁKOK TÁJÉKOZTATÁSA

A weboldalon, mint végzett hallgató regisztrálhat és számos információt megtudhat az egyetemről és az egyetem fennállása óta végzett öregdiákokról. Ezenkívül az öregdiák weboldalon keresztül tájékoztatást kaphat a jelenleg induló MSC, MA szakokról, egyetemi szakokról és az aktuális öregdiák találkozókról.

 

DPR KÉRDŐÍV

A felsőoktatási törvényben meghatározottak alapján minden egyetemnek ki kell alakítania a pályakövetés rendszerét. Ebből a célból 2006 óta a Széchenyi István Egyetem is elindította a Diplomás Pályakövetési Rendszert, mely feladatot az Egyetemi Szolgáltató Központ – Egyetemi Kollégium látja el. Minden évben felkeressük az előző években végzett Öregdiákokat a kérdőív kitöltésével kapcsolatosan. Kérjük Önt is, hogy a felkeresést követően töltse ki számunkra a kérdőívet, ezzel is segítve az Egyetem munkáját. Az előző éves DPR eredmények az alábbi oldalon érhetők el: https://karrier.sze.hu/dpr.

 

Kérdés esetén az oregdiak@sze.hu e-mail címen lehet érdeklődni!

Üdvözlettel:

Egyetemi Szolgáltató Központ