Diplomaátadó információk 2019 tél

Tisztelt végzős hallgató, kedves öregdiákunk!

Az alábbiakban megtalál minden fontos információt, amely a Diplomaátadó Ünnepélyekkel kapcsolatos. Kérjük, olvassa el figyelemmel!


MEGHÍVÓ IGÉNYLÉS

Az idei diplomaátadó ünnepély előtt is van lehetőség meghívók átvételére.

Az AK, AHJK, ÉÉKK, GIVK, KGYK, ESK, DFK hallgatói 2 db meghívót igényelhetnek. 

A meghívók átvétele történhet:

  • A meghívók személyesen vehetők át az Egyetemi Szolgáltató Központban (AKIK – ÚT106-os iroda, nyitva tartás: H-CS: 8:00-16:00 P: 8:00-14:00).
  • A meghívók előre láthatól 2019. január 28-tól elérhetőek irodánkban nyomdai késések miatt.

DIPLOMAÁTADÓ ÜNNEPÉLY - TÁJÉKOZTATÓK

A diplomaátadó ünnepélyek részletes tájékoztatója karonként megtalálhatóak lesznek a következő oldalakon:


Kar

Dátum

Időpont

Helyszín

Információ

Egészség- és Sporttudományi Kar

2019.02.02.
(szombat)
10:00 óra Egyetemi
Hangversenyterem
Részletes
információ

Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar

2019.02.08.
(péntek)

10:00 óra B épület Részletes
információ

Apáczai Csere János Kar

2019.02.08.
(péntek)
14:00 óra Egyetemi
Hangversenyterem
Részletes
információ

Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar

2019.02.09.
(szombat)
10:00 óra Egyetemi Csarnok Részletes
információ

Audi Hungaria Járműmérnöki Kar

Építész-, Építő- és Közlekedésmérnöki Kar

Gépészmérnöki, Informatikai és Villamosmérnöki Kar

2019.02.09.
(szombat)
14:00 óra Egyetemi Csarnok Részletes
információ

Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar

nem jogász hallgatók

(próba: 2019.02.15. 12:00)

2019.02.15.
(péntek)
14:00 óra Egyetemi
Hangversenyterem
Részletes
információ

Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar

jogász szak

(próba: 2019.02.15. 12:00)

2019.02.15.
(péntek)
14:00 óra Egyetemi
Hangversenyterem
Részletes
információ

Informations for foreign students:

A Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar doktoravatásának próbájának időpontjáról NEPTUN üzenetben kapnak tajákoztatást.

TALÁRPRÓBÁLÁS ÉS –BÉRLÉS

Talárt és kalapot próbálni az Egyetemi Szolgáltató Központ – Egyetemi Kollégiumban nyitva tartási időben lehet. A talár- és kalapbérléshez nyilatkozatot szükséges kitölteni, melyet két példányban, aláírva kell leadni a diplomaátadó ünnepély helyszínén.

A talár leadására a diplomaátadó lezárását követő fél órában van a helyszínen lehetőség! Amennyiben a talár nem kerül leadásra, a kaució elvész!

A nyilatkozatot az alábbi űrlapokon lehet kitölteni:

 

VÉGZŐS CSOMAG RENDELÉSE

A végzős csomagot a Diplomaátadó napján szükséges kifizetni az ünnepély helyszínén és idejében. Ezt követően az oregdiak.sze.hu oldalon kell aktiválni (megrendelni). Az aktiválás menetéhez a segédlet ITT érhető el. Megrendelés után e-mailben értesítjük a végzett hallgatót a csomag elkészüléséről.

 

TOVÁBBI TERMÉKRENDELÉS

A diplomaátadó ünnepség alatt profi fotósok készítenek fényképeket a rendezvényről és a diploma átadásáról (minden hallgatóról a diploma átvételének pillanatában). Ezek megvásárolhatók papírkép és digitális formában is a Webboltban. Bejelentkezés után az oregdiak.sze.hu oldalon megtalálhatók a diplomaátadó ünnepélyen készült fotók az alábbi elérési úton: Szolgáltatások -> Termékek.

ÖREGDIÁK KÁRTYA IGÉNYLÉSE

Lehetőség van Öregdiák kártyát igényelni a diploma megszerzését követően. Az Egyetemmel korábban hallgatói jogviszonyban állt személyek a hallgatói jogviszonyuk megszűnésével egyidejűleg, vagy azt követően kaphatnak névre szóló kártyát. A SZE Öregdiák kártya kiváltásának egyszeri díja 1600 Ft, mellyel számos kedvezményes szolgáltatást vehetnek igénybe az öregdiákok. A kártyáról és a kártyaigénylésről bővebb információk az alábbi oldalon érhetők el: Kártyaigénylés

 

MUNKAVÁLLALÁS, ÁLLÁSLEHETŐSÉGEK

Szeretnénk felajánlani a segítségünket abban, hogy a diploma megszerzése utáni nagybetűs életben is sikeres legyen az álláskeresésben és továbbra is jó kapcsolatot tudjon ápolni egykori egyetemével.

Az Egyetemi Szolgáltató Központ munkatársai annak érdekében, hogy a lehető legkönnyebben és legkényelmesebben tudjanak segíteni Önnek, létrehoztak egy internetes weboldalt ahol, mint öregdiák regisztrálhat és jelentkezhet az irodával kapcsolatban álló, közel 1600 cég által hirdetett álláshelyekre. Az álláshelyek a karrier.sze.hu weboldalon érhetőek el.

 

ÖREGDIÁKOK TÁJÉKOZTATÁSA

A weboldalon, mint végzett hallgató regisztrálhat és számos információt megtudhat az egyetemről és az egyetem fennállása óta végzett öregdiákokról. Ezenkívül az öregdiák weboldalon keresztül tájékoztatást kaphat a jelenleg induló MSC, MA szakokról, egyetemi szakokról és az aktuális öregdiák találkozókról.

 

DPR KÉRDŐÍV

A felsőoktatási törvényben meghatározottak alapján minden egyetemnek ki kell alakítania a pályakövetés rendszerét. Ebből a célból 2006 óta a Széchenyi István Egyetem is elindította a Diplomás Pályakövetési Rendszert, mely feladatot az Egyetemi Szolgáltató Központ – Egyetemi Kollégium látja el. Minden évben felkeressük az előző években végzett Öregdiákokat a kérdőív kitöltésével kapcsolatosan. Kérjük Önt is, hogy a felkeresést követően töltse ki számunkra a kérdőívet, ezzel is segítve az Egyetem munkáját. Az előző éves DPR eredmények az alábbi oldalon érhetők el: https://karrier.sze.hu/dpr.

 

Kérdés esetén az oregdiak@sze.hu e-mail címen lehet érdeklődni!

Üdvözlettel:

Egyetemi Szolgáltató Központ