Adó százalék: a legtehetségesebb széchenyiseket támogathatják

Az adózók idén is dönthetnek úgy, hogy támogatják a Széchenyi István Egyetem kiválóságait. 2021. május 20-ig van lehetőség felajánlani az adó egy százalékát az Universitas-Győr Alapítványnak. Írásunkból kiderül, a szervezet mire fordítja a számláján összegyűlt pénzt.

Magánszemélyként idén is bárki dönthet úgy, hogy a megfizetett személyi jövedelemadójának (szja) egy százalékát felajánlja egy regisztrált civil szervezetnek. Ezt legkésőbb 2021. május 20-áig az szja-bevallástól függetlenül is megteheti.

Tóth Eszter, az Universitas-Győr Nonprofit Kft. ügyvezetője, az alapítvány kuratóriumának titkára arra biztatja az olvasókat, adóforintjaikkal támogassák a legtehetségesebb és legszorgalmasabb egyetemi polgárokat az adóhivatal erre megadott felületén, ahol az Universitas-Győr Alapítvány nevét és adószámát (19112824-1-08) beírva a felajánlás az alapítvány számlájára kerül.

„Az Universitas-Győr Alapítvány célja a kiváló előmenetelű hallgatók tanulmányi és tudományos diákköri munkájának támogatása, továbbá a fiatal egyetemi oktatók szakmai és tudományos fejlődésének segítése.  Az alapítvány kuratóriuma 22 éve hozta létre ösztöndíj programját, amelynek legfontosabb forrása minden évben a személyi jövedelemadóból felajánlott egy százalékos támogatás” – ismertette Tóth Eszter.

A 2020-as évben az alapítvány a Széchenyi István Egyetem 95 hallgatójának nyújtott anyagi támogatást tanulmányai folytatásához, valamint 7 oktató doktori programját, tudományos fokozatának megszerzését, szakmai munkáját támogatta.

A kuratórium titkára kiemelte: 2021-ben is folytatni kívánják mind a hallgatói, mind az oktatói ösztöndíj-programot.

Az ösztöndíjakat ünnepélyes keretek között adják át minden esztendőben. (Fotó: Májer Csaba József)

A támogatott tehetségek egy csoportja a 2018-as ünnepségen. (Fotó: Májer Csaba József)