Mi az Alumni? Miért érdemes a közösség tagja lenni?

Az alumni szó jelentése öregdiák, a latin alumnus szó (hímnem, nőnemű alakja alumna) többes száma, tehát pontosabban öregdiákok. Nemzetközileg is ismert kifejezés mindazokra, akik egy adott iskola, intézmény végzett diákjai.

Minden modern felsőoktatási intézmény tevékenységében egyre jelentősebb az intézmény már végzett hallgatóival történő kapcsolattartás. A Széchenyi István Egyetem is törekszik a végzett hallgatók alma materhez való kötődését fenntartani.

A Széchenyi István Egyetem Alumni tevékenységének legfőbb célja, hogy összefogja a végzett hallgatókat és lehetőséget biztosítson a kapcsolattartásra, akikkel együtt végezték tanulmányaikat, egy közösséghez tartoztak. A végzett hallgatók nyomon tudják követni az egyetem, oktatási, tudományos és szakmai munkáját. A körséták alkalmával bepillantást nyerhetnek, az egyetem fejlődésébe. Információkat tudunk nyújtani az új oktatási programokról, tudományos eseményekről, segítséget adunk a végzett hallgatóknak szakmai és közösségi programok, különböző évfolyam-találkozók szervezéséhez. Emellett különböző továbbképzéseken való részvétel, karrierlehetőséghez is megfelelő hátteret tud biztosítani az egyetem.

Bízunk abban, hogy a végzett hallgatóink örömmel gondolnak vissza az itt eltöltött időkre, büszkék, hogy a SZE közösségéhez tartoznak és tovább viszik a Széchenyi István Egyetem jó hírét!