Elhunyt a gépelemek szakterület tekintélyes győri egyetemi oktatója

Életének 87. évében elhunyt Nagy Attila okleveles gépészmérnök, erőgépész és autógépész szakmérnök, a Széchenyi István Egyetem nyugalmazott docense.

Győr, 2021. február 24. – SZEhírek

Dr. Nagy Attila a győri Közlekedési és Távközlési Műszaki Főiskola egyik első oktatójaként 1974. augusztus 1-jétől 1995. február 28-ig volt az egykori Közlekedési és Gépészmérnöki Intézet oktatója. Szakmai, műszaki pedagógusi pályája az Általános Gépészeti Tanszékhez kötődik. Oktatóként, tanszékvezetőként, a Közleledési és Gépészmérnöki Intézet oktatási igazgatóhelyetteseként a győri képzések egyik meghatározó szervezője, a kapcsolatok hatékony keresője, megtalálója volt. Eredményesen szervezte, koordinálta a gépelemek tárgyat oktató hazai, felvidéki egyetemi, főiskolai tanárok tapasztalatcseréjét, a jegyzetek, oktatási módszerek átadását. Értékes, nagy érdeklődéssel kísért rendezvény volt az akkori győri szakmai konzultáció, s ma is emlegetett hagyomány a dr. Nagy Attila által több alkalommal szervezett győri találkozó. Az 1980-as évek közepén így lett a gépelemes találkozó témája például Jedlik Ányos elektrotechnikai életútjának Győrött és Pannonhalmán található több történeti dokumentuma, Bánki Donát bakonybánki kötődése.

A Személyzeti Osztály vezetőjeként 1991-től 1994-ig dolgozott. Erőteljesen képviselte a humánerőforrás-gazdálkodás és -tervezés precíz megvalósítását.

A tradíció, a hagyomány tisztelete dr. Nagy Attila egész életét meghatározta. Nagycenken született, s ez – mint sokszor elmondta – kötelezettséggel járó érték. Csendes halk szavú kollégaként, alapos, felkészült, a lényeget világosan elmagyarázó oktatóként ismerték kollégái, hallgatói, szakmai partnerei. Véleményét megfontoltan mondta el, s határozottan képviselte. Szakmai és emberi tekintélyét közvetlen gesztusai, barátságos kommunikációja is erősítették. 

Emlékét megőrizzük, nyugodjon békében!