Elhunyt dr. Bőhm Antal professor emeritus, a szociológiai gondolkodás motiváló mentora

Megrendülten tudatjuk, hogy életének 81. évében elhunyt dr. Böhm Antal professor emeritus, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a hazai társadalomtudományi, szociológiai gondolkodás, oktatás motiváló mentora, a győri közgazdászképzés jeles személyisége.

Dr. Böhm Antal 1998 szeptemberétől 2010 végéig társadalomtudományi, önkormányzati tárgyakat tanított a győri közgazdász-jelölteknek. A Generációk Dialógusa kutatócsoport működtetésével a társadalmi korosztályok együttélésének mélyebb mozgásait ismerték meg és elemezték a hallgatók. A szociológiai szemlélet széleskörűen átalakította a korosztályok együttéléséről, értékeiről, konfliktusairól, azok kezeléséről szóló addigi ismereteket.

Dr. Bőhm Antal Győr ménfőcsanaki városrészében született, s ez a kötődés későbbi életútját is meghatározta. Még az Eötvös Loránd Tudományegyetem profasszoraként szívesen vett részt Győrben széchenyis programokon, s a szimpátiája, kapcsolatai nyugdíjas időszakában is megmaradtak, aktív volt. Életszemléletét a tények tisztelete határozta meg. A vita során mindig higgadtan érvelt, szemléletesen mutatta be álláspontját. Professzori tekintélyét szerénysége, komplex tudása is erősítette.

Emlékét megőrizzük, nyugodjon békében!

 

Széchenyi István Egyetem