Elhunyt Varga Etelka, a győri jogászképzés adminisztrációs hátterének kiépítője

Megrendülten tudatjuk, hogy életének 74. évében elhunyt Varga Etelka, a Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar ny. tanulmányi főelőadója, a győri jogászképzés adminisztrációs hátterét kiépítő intézményi csapat jeles munkatársa. 

Varga Etelka óvoda pedagógusi diplomával 1976 nyarán lett az akkori Közlekedési és Távközlési Műszaki Főiskola Tanulmányi Osztályának a munkatársa. Egy új, Győrben nem ismert tanulmányi nyilvántartási rendszer kiépítése volt akkor a feladat. A sikeres munka, az eredményes évek után 1995 nyarán a győri jogászképzés szervezetének vezetői keresték meg Varga Etelkát az új feladattal. A legnagyobb hazai főiskola tanulmányi rendszerét kellett összhangba hozni, közösen működtetni a piacvezető Eötvös Loránd Tudományegyetem adminisztrációjával. Így kezdődött Győrben a 2002-től már a Széchenyi István Egyetem saját jogú képzéseként folytatódó jogász egyetemi szak meghonosítása.

A tanulmányis munka a szükséges adminisztráció mellett a személyes kapcsolatépítésről, az ügyes-bajos hallgatói dolgok megbeszéléséről, a lelki segítésről, a pótanyai szerepről is szól. Varga Etelka munkáját az elismerést, a megbecsülést jelző hallgatói visszajelzések, a későbbi öregdiák találkozók megszólalói akkor és utólag is értékes támogatásként minősítették. 2005-ben – elérve az akkori nyugdíjkorhatárt – Varga Etelka a Győr mellett működő családi vállalkozást választotta. Láttuk, köszöntöttük öregdiák találkozókon, nyugdíjas rendezvényeken. Kollégái, a tanulmányi ügyintézés folyamatában munka kapcsolatba került hallgatók egy életvidám, jó kedélyű, korrekt, mindig segítőkész egyetemi munkatárstól búcsúznak.

 

Emlékét megőrizzük, nyugodjon békében!

 

Széchenyi István Egyetem