Retró fotópályázatot hirdet a Széchenyi-egyetem

A Széchenyi István Egyetem Kommunikációs és Alumni Irodája pályázatot hirdet, amelyre olyan 1968–2019 között készült fotókat vagy videókat várunk, amelyek ábrázolják a kampuszban, szakkollégiumokban, kollégiumokban zajló életet, kiemelt rendezvényeket, építkezéseket. A legjobb három pályázatot beküldő ajándékcsomagot nyer. A beküldési határidő 2020. május 31.

SZEhírek

„Az idők változnak, és vele változunk mi is” – tartja I. Lothar (795–855) frank császár mondása, amelyet a Széchenyi István Egyetem alumniközössége is mottójául választott. A múlt tisztelete mellett az egyetemet a töretlen fejlődés jellemezte mindig is. Ezt a folyamatot szeretnénk bemutatni nyitott pályázatunk segítségével, amelyre minden olyan 1968–2019 között készült fotót, illetve videót várunk, amelyek a Széchenyi István Egyetemet, annak jogelődjét örökítették meg, vagy amelyek bemutatják a kampuszban, szakkollégiumokban, kollégiumokban, laboratóriumokban zajló életet, kiemelt rendezvényeket, építkezéseket. Pályázatukba kérjük, lehetőség szerint írják bele, körülbelül mikor készülhetett a felvétel, illetve mit ábrázol.

Munka a gépész laboratóriumban 1979-ben.

A Széchenyi István Egyetem Kommunikációs és Alumni Irodája értékelései alapján kiválasztott három legjobb képet vagy videót beküldő egyetemi ajándékcsomagot nyer. A felvételeket megőrizzük és beküldőik nevével feltüntetve (ha külön jelzik az üzenetükben, lehetőség van anonimitásra is) közzétesszük mindenki számára elérhető galériánkban.

A pályázatokat az oregdiak@sze.hu címre várjuk legkésőbb 2020. május 31-ig.

Építési terület 1973-ból.

Az évtizedek alatt az intézmény egyik jelképévé vált „Ikarosz” szobrot 1979. november elején avatták fel.